St-Jakobsschelpen met coucous van bloemkool

Voorgerecht
  

under-heading

St-Jakobsschelpen met coucous van bloemkool

Ingredienten

bloemkool coucous;
½ bloemkool
1 groentebouillonblokje
zout en peper
4 takjes peterselie
2 eetl. crème fraîche

pernodsaus;
½ ui
1 eetl. boter
50 ml pernod ( slijter)
200 ml room
2 takjes dragon

16 sint-jakobsschelpen
2 eetl. olie

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en snijd hem grof.
Kook deze in 15 minuten gaar in water met een groentebouillonblokje.
Giet af en stamp de bloemkool fijn met een pureestamper.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie fijn en roer deze samen met de crème fraîche door de bloemkool.

Pel en snipper de ui. Fruit deze in de boter. Blus af met de pernod. Voeg de room toe en kook ca. 3 minuten zachtjes in.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de dragon fijn en voeg toe.
Vindt u de saus nog iets te dun, maak deze dan wat dikker met een beetje ( aangelengde) aardappelzetmeel.

Dep de sint-jakobsschelpen droog en bestrooi ze met zout.
Bak ze rondom bruin in de olie.
Bak de stint jakobsschelpen niet te lang, ze worden dan taai. Ze zijn het lekkerst als ze van buiten mooi bruin zijn en van binnen nog een beetje glazig.

Tip;
- Richtlijn voor het bakken is zo’n 1 tot 1½ minuut per kant, afhankelijk van de aanvangstemperatuur van de sint jakobsschelp.
- I.p.v. verse dragon kunt u ook 1 theelepel gedroogde dragon gebruiken.
Opmerking:
- Volgens het tijdschrift is dit recept een hoofdgerecht, persoonlijk vindt ik het met 2 sint- jakobsschelpen en een quelle van bloemkool meer een voorgerecht.

p.p.
450 Kcal
20 gr eiwit
36 gr vet
11 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Foodies maart 2010
print : Afdrukken