Spruitjes met kastanjes

Bijgerecht
  

under-heading

Spruitjes met  kastanjes

Ingredienten

500 gr spruitjes
125 gr pancetta
½ eetl olijfolie
15 gr boter
125 gr vacuüm verpakte kastanjes
4 eetl. marsala
½ bos peterselie fijngehakt

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en kruis ze aan de onderkant in.
Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spruitjes gaar. Kook ze tot ze zacht zijn maar ook nog een beetje een beet hebben.

Bak ondertussen in een pan die zo groot is dat straks alles er in kan de blokjes pancetta in de olie, tot ze bruin en krokant zijn maar laat ze niet uitdrogen.
Doe de boter en de kastanjes erbij en druk met een houten lepel de kastanjes een beetje stuk.
Zet wanneer de kastanjes goed warm geworden zijn het vuur hoog en giet de marsala over de kastanjes, laat de wijn even borrelend meekoken zodat het vocht, het pancetta vet en de kastanjeboter tot een mooie siroop inkoken.

Schep er de uitgelekte spuitjes en de helft van de peterselie door. Maal er flink wat peper over.
Gezien de pancetta heb je waarschijnlijk geen zout nodig, maar proef maar.

Doe de spruitjes over in een voorverwarmde schaal en strooi er de rest van de gehakte peterselie over

Opmerking: Als je geen pancetta kunt krijgen kun je natuurlijk ook mager rookspek of bacon gebruiken. Gebruik voor bacon iets minder olie dan je voor pancetta zou gebruiken.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson
print : Afdrukken