Spoom van zoete wijn met grapefruit

Drank
  

under-heading

Spoom van zoete wijn met grapefruit

Ingredienten

100 gr witte basterdsuiker
½ fles zoete witte wijn
50 ml citroensap, vers uitgeperst
1 grapefruit

Bereiding

In een pan 100 ml water met de basterdsuiker aan de kook brengen en suiker al roerend laten oplossen.
Suikerwater laten afkoelen en witte wijn en citroensap erdoor roeren.
Mengsel overdoen in ijsmachine en er ijs van draaien*.

Grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsneden.

Vier stevige glazen 10 minuten in de vriezer leggen.
Met een ijsbolletjes tang of lepel de wijnsorbet in de koude glazen scheppen.
Garneren met de grapefruitpartjes.

*Tip:
Geen ijsmachine: Mengsel in diepvriesdoos doen en minstens 8 uur laten bevriezen, niet roeren.
Zonder ijsmachine is de structuur compacter, laat in dit geval het ijs 10 minuten in de koelkast staan voordat u het in de glazen schept.

Opmerking:
- Heerlijk als tussendoortje bij een diner, alle smaakpapillen worden hierdoor teruggebracht naar neutraal.
-Voor grote liefhebbers van sorbetijs kan dit verfrissende tussendoortje in dubbel hoeveelheid natuurlijk ook als dessert worden geserveerd of ongewijzigd als een deel van een grand dessert.

Algemeen


persons : 4-6
time : 15 min + bevriezen
book : Kookboek: AllerlekKerst, 50 beste kerstrecepten
print : Afdrukken