Spinazie met zalm lasagne

Voorgerecht / Hoofdgerecht
  

under-heading

Spinazie met zalm lasagne

Ingredienten

5 middelgrote eieren
400 gr spinazie
2 el boter of olijfolie
1 kleine ui, in stukjes gesneden
100 ml kookroom
300 gr zalm
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl dille
zout en peper naar smaak
70 gr geraspte Goudse kaas of mozzarella
20 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een middelgrote kom de eieren, kookroom, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, dille, zout, peper en geraspte kaas. Verwarm vervolgens een el boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie binnen 3-4 minuten gaar.
Laat de spinazie na het bakken goed uitlekken in een vergiet en knijp eventueel met de handen het overtollige vocht uit de spinazie. Voeg de spinazie dan toe aan de kom met de eieren en meng dit met een garde goed door elkaar. Maak vervolgens de koekenpan schoon en verwarm hierin een el boter of olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en fruit dit 2-3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg de uitjes na het bakken toe aan de kom met de eieren
Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van een ingevette quichevorm. Giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en garneer met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Bak de zalmquiche met spinazie 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 75 minuten
book : Brachten R & M mee voor 2e Kerstdag diner
print : Afdrukken