Spaghetti met tonijnsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spaghetti met tonijnsaus

Ingredienten

300-400 gr spagetti
2 pakjes sugo pikant saus of een
andere tomatensaus naar keuze
2 eetl. olijfolie
1 zak Italiaanse wokgroente
1 teen knoflook, fijngesneden
2 blikjes tonijn in olijfolie (a 160 g), uitgelekt
peper zout
Italiaanse kruiden

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Draai het vuur hoog, voeg de wokgroente toe en roerbak deze ongveer 6 min.
Voeg de tomatensaus toe en laat op laag vuur de saus warm worden.
Roer af en toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en evntueel nog wat Italiaanse kruiden.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Giet de olijf van de tonijn af, schep de tonijn door de tomaten-groentensaus en verwarm deze even mee.

Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schep de saus erover.

Tip: Liever geen vis, de saus is zonder tonijn ook lekker. Bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken