Spaghetti met tonijn tuinerwten pesto

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spaghetti met tonijn tuinerwten pesto

Ingredienten

300 gr spaghetti
100 ml olijfolie
300 gr uien, in ringen gesneden
2 teentje knoflook, fijngehakt
2 blikje tonijn in olijfolie a 160 gr
300 gr tuinerwtjes, diepvries en ontdooid
95 gr pistachenootjes
1 bakje dille a 15 gr
75 gr rucola
beetje geraspte Pecorino (kaas)

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook op middelhoog vuur in ong. 8 minuten.

Doe ondertussen de ¾ van de tonijn, tuinerwten, pistachenootjes, ¾ van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in de keukenmachine en maal tot een pesto.

Giet de pasta af en schep om met de gebakken ui met knoflook, de rucola en de pesto.

Schep het geheel een in serveerschaal of verdeel het over 4 borden.
Bestrooi het gerecht met de overgebleven dille, tonijn en geraspte Pecorino.

Opmerking: Mijn erwtenpesto was te dik. 100 ml olijfolie is nodig om een mooie smeuïg pesto te krijgen maar icm met de pistachenootjes wordt het dan wel erg calorieën rijk. Ik heb minder olijfolie gebruikt en ik het de erwtenpesto wat smeuïger gemaakt door wat kookvocht van d pasta toe te voegen.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Advertentie recept uit de Allerhande
print : Afdrukken