Spaghetti met reijpenaar en paling

Voorgerecht
  

under-heading

Spaghetti met reijpenaar en paling

Ingredienten

500 gr spaghetti
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngesnipperd
flinke scheut prosecco
2 jonge preien, schoon geboend en in ringetjes
250 gr gerookte IJsselmeer paling, in stukjes
bosje platte peterselie, fijngehakt
4 grote rijpe tomaten in blokjes
reijpenaer, geraspt
2 limoenen, in partjes

Bereiding

Kook de spaghetti in ruim gezouten water met een beetje olijfolie tot hij net gaar is.
Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.

Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus af met een goede scheut prosecco.
Laat even met de deksel op de pan warm worden.
Voeg op het laatst de prei, de paling, de peterselie en de tomaat toe.
Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte reijpenear en partjes limoen.

Dit recept komt uit het kookboek Topkoks voor Thuiskoks en is van Jonnie Boer.

Opmerking: de hoeveelheden in de ingrediënten lijst is voor 4 personen als je het als een hoofdgerecht serveert. Bij het burendiner hebben we dit als voorgerecht gegeten en was de hoeveel zeker voldoende voor 8 personen.
Bijzondere combinatie spaghetti, reijpenaer kaas en paling!

Algemeen


persons : 8 personen
time : 20 minuten
book : Diner bij Oscar en Dorine
print : Afdrukken