Spaghetti alla puttanesca

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spaghetti alla puttanesca

Ingredienten

500 gr gedroogde spaghetti
225 gr tonijn in olie
2 tenen knoflook
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1/2 blikje ansjovis in olie
1-2 verse rode Spaanse pepers
klein bosje bladpeterselie
handvol zwarte olijven
snufje kaneel
700 gr passata of 2 blikken van 400 gr gehakte tomaten
sap 1 citroen
scheut goed olijfolie

Bereiding

Kook de spaghetti met een snufje zout in kokend water volgens de tijd van de verpakking.

Giet de olie van de tonijn in de koekenpan maar laat de tonijn in het blikje zitten.
Pers de tenen knoflook uit en doe die in de pan, doe de kappertjes en de ansjovis met de olie erbij.

Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij.

Controleer ondertussen de spaghetti even en roer deze even door.

Hak de peterselie blaadjes fijn en zet opzij.

Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 minuten en doe er dan de tonijn en de olijven bij.
Maak de stukken vis klein en voeg toe.
Voeg tot slot de passata en een snuf kaneel toe.
Roer alles goed door.

Laat de gekookte pasta uitlekken maar bewaar wat van het kookvocht.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de saus in de pan.
Doe er het grootste gedeelte van de gehakte bladpeterselie bij, de citroensap en een scheut extra vierge olijfolie.
Hussel alles goed door elkaar, verdun het eventueel met een scheut kookvocht.

Schep de spaghetti over in een schaal of verdeel over de borden. Garneer af met de overgebleven peterselie.

opmerking:
Bij dit 4-6 pers menu hoorde ook
- snel knolfookbrood en de
- venkelsalade

Algemeen


persons : 4-6
time : 30 minuten
book : Kookboek: Jamie in 30 minuten
print : Afdrukken