Snijbonen uit Andalusië

Bijgerecht
  

under-heading

Snijbonen uit Andalusië

Ingredienten

500 gr snijbonen
100 gr ham
4 tomaten
2 zongedroogde tomaten
Spaanse olijfolie
zout
peper, vers gemalen

Bereiding

"Een Spaans streekgerecht, waarin snijbonen leuk tot zijn recht komen".

De snijbonen schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
In een pan met kokend water en zout de snijbonen in ca. 10 minuten beetgaar koken.
De snijbonen afgieten en afspoelen onder koud water.

De zongedroogde tomaten wellen in water, daarna in stukjes snijden.
De ham in reepjes en de tomaten in plakjes snijden.

In een koekenpan of wok de olijfolie verhitten. Hierin de zongedroogde tomaten, ham en tomaten 2-3 minuten fruiten. Snijbonen toevoegen en omscheppend verwarmen.

Op smaak brengen met zout en peper.
Direct serveren.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Twaalf maanden lekker, recept aangepast
print : Afdrukken