snelle groene pepersaus

Saus / Dressing
  

under-heading

snelle groene pepersaus

Ingredienten

25 gr ongezouten oter
1 slajot, fijngesnipperd
2 eetlepel cognac
12 gr bloem
150 ml runderfond
75 ml slagroom
6 theelepels groene peperkorrels ( uit potje of blikje)

Bereiding

Snipper de sjalot ragfijn.

Smelt de boter in een pan, maar zorg ervoor dar deze niet bruin wordt.
Voeg de sjalot snippers toe en laat deze gaar smoren.
Blus af met de cognac.

Voeg de bloem toe, roer deze goed erdoor en laat ongeveer 2-3 minuten garen.

Voeg de runderfond toe en roer goed. Voeg de slagroom toe en roer goed, zorg dat er geen klontjes ontstaan.
Is de saus te dik voeg dan nog wat runderfond toe.

Voeg de peperkorrels toe en laat de saus op een vlamverdeler 3-5 minuten zachtjes op staan, roer regelmatig.

Lekker met rood vlees bv, biefstuk, entrecote of zoals op de foto met bavette

Opmerking,
Wij hebben het vlees op de grill bereid. Mocht je het vlees in de pan bakken gebruik dan het bakvet van het vlees als basis voor je saus!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken