Siciliaanse caponata

Bijgerecht
  

under-heading

Siciliaanse caponata

Ingredienten

2 aubergines, in blokjes van 2 cm
½ struik bleekselderij, stengels geschild
6 eetl. olijfolie
2 uien, in halve ringen
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
4 eetl. groene olijven zonder pit
4 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. suiker
2 eetl. pijnboompitten. Geroosterd
2 eetl. rozijnen
2 eetl kappertjes, uitgelekt
15 gr basilicum, alleen de blaadjes

Bereiding

Bestrooi de aubergine met zout en laat deze 5 minuten staan.
Dep droog met keuken papier.

Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes.

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de helft van de aubergine goudgeel.
Neem uit de pan en bak de rest van de aubergine in de resterende olie goudgeel
Voeg daarna het eerste portie aubergine weer toe.
Voeg uien en bleekselderij toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, olijven, suiker en wijnazijn toe. Breng aan de kook.
Stoof met de deksel schuin op de pan op een zacht vuurtje in ca. 20 minuten gaar.
Schep af en toe om.
Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de pijnboompitten, rozijnen en kappertje toe.
Schep van het vuur af de basilicumblaadjes erdoor.

Deze groenten(salade) is warm, lauw en koud lekker.

Serveertip:
Lekker met gegrilde vis en couscous of rijst.
Lekker met ciabatta


Opmerking:
- Wat over is smaakt de volgende dag koud ook erg lekker met een pitabroodje.
- Lekker als koude of lauwe warme salade bij een BBQ.

P.P.
375 Kcal
5 gr eiwit
31 gr vet
20 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Tijdschrift Allerhande: 07-2011
print : Afdrukken