Short ribs

Hoofdgerecht / Big Green Egg


under-heading

Short ribs

Ingredienten

shortribs ongeveer 2 kilo
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel milde paprikapoeder
bak met water in de BBQ
Hicokey of Eiken rookchunks

Bereiding

Doe de zeezout en de zwarte peperkorrels in een vijzel en vijzel dit fijn.
Meng door dit mengsel goed de paprikapoeder zodat je een mooi rub hebt verkregen.

Smeer de shortribs royaal in met het kruidenmengsel.

Verwarm de BBQ voor indirect grillen naar en temperatuur van rond de 110 grC.

Plaats de rookchunks en de bak met heet water. Leg het rooster daarop en bak het vlees tot het helemaal gaar is. Wij hebben de ribs 8 uurtje gegaard, we dachten dat ze gaar waren maar helaas ze waren niet mals genoeg.

Daarna kreeg ik de volgende adviezen:
- De volgende keer de bak met water weglaten, blijkt op een BGE niet nodig te zijn, die houd voldoende vocht vast.
- Na verloop van tijd het vlees inpakken in butcher paper.
- De tijd is niet belangrijk, gewoon het vlees doorgaren tot 92 Gr.C.
- De ook vaak 3-2-1 methode heeft geen zin bij shortribs. Het is rund vlees en geen varkens spareribs

De volgende keer dus doorgaren tot 92Gr.C

Algemeen


: 4 personen
: 8 uur
: Eigen recept
: Afdrukken