Shakshuka

Hoofdgerecht
  

under-heading

Shakshuka

Ingredienten

520 gr drie kleuren paprika mix
400 gr tomatensaus, ik heb Heinz tomaten Frito gebruikt
370 gr courgette
4 eetlepels fijngehakte peterselie
1 rode ui fijn gehakt
200 gr cherry tomaten
20 gr Baharat kruiden mix
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijnzaad
3 theelepels rietsuiker
2-4 eetlepels zonnebloem olie
4 eieren
4 pitabroodjes

Bereiding

Snij de courgette in de lengte middendoor en snij deze daarna in stukjes van een ½ cm dikte.
Pel de ui en snipper deze.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in reepjes.
Snij de cherrytomaatjes doormidden

Verhit een droge koekenpan op een matig vuur en rooster de komijnzaadjes tot ze beginnen te geuren. Haal ze uit de pan en zet opzij.

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak courgette en de ui 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de laatste minuut de komijn en de fijngehakte peterselie toe. Schep alles uit de pan in een kom en zet opzij.

Voeg weer wat olie aan de pan toe en bak paprikareepjes beetgaar. Bestrooi ze met de Baharat kruiden en de rietsuiker en bak deze even mee.
Voeg de gebakken courgette/ui en de gehalveerde cherry tomaatjes toe en bak deze weer even mee.
Voeg het tomatensap en de laurierblaadjes toe, verwarm goed door, zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. **

Maak 4 kuiltjes ( of meer als je meer eieren wenst) in de saus en breek in elk kuiltje een ei.

Laat ongeveer 8-10 minuten garen op laag vuur met de deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
verwijder de laurierblaadjes voor je het gerecht serveert.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.

**Opmerking:
Tot zover kan je het gerecht ook heel goed van tevoren voorbereiden en af laten koelen.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : Beetje van mijzelf en een beetje van Yotam Ottolenghi
print : Afdrukken