Saltimbocca

Hoofdgerecht
  

under-heading

Saltimbocca

Ingredienten

4 kalfschnitzels
4 plakken rauwe ham
8 grote blaadjes salie
zout
gemalen witte peper
4 eetl. boter
75 ml droge witte wijn.

Bereiding

Plet de kalfsschnitzels voorzichtig met een vleesklopper.

Leg op iedere schnitzel een plak ham en twee blaadjes salie. Steek deze vast met een cocktailprikker.

Draai de schnitzels om en kruid de andere kant met zout en peper.

Smelt de boter gelijkmatig in een pan maar laat deze niet bruin worden.

Leg de kalfschnitzels met de ham kant naar onder in de pan en bak deze 2 minuten.
Draai het vlees om en bak de nader kant ½ minuut.

Neem de schnitzel uit de pan en houd deze warm op een voorverwarmd bord.
Blus het braadvocht met de witte wijn, laat alles kort opkoken en giet de saus over de schnitzel.
Verwarm de boter opnieuw, voeg de grof gehakte salie toe en bak deze 1 minuut. Voeg dan de wijn en de bouillon toe en kook de saus licht in.

Leg het vlees op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en dien meteen op.

* Leg de cocktail prikkers even in water

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: De beste recepten van Europa
print : Afdrukken