Salie chips

Bijgerecht
  

under-heading

Salie chips

Ingredienten

1 middelgrote aardappel
verse salieblaadjes

Bereiding

Schil de aardappel, was hem en snijd hem in flinterdunne plakjes.

Leg de plakjes naast elkaar op een schone theedoek. Was de salieblaadjes en dep ze droog. verwijder de steel aanzet.
Leg steeds 1 salieblaadje op een aardappelschijfje en lef daar weer een aardappelschijfje boven op., druk ze stevig samen.

Frituur ze ( eventueel in 2 porties) goedbruin, draai halverwege om.
Neem de chips uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Opmerking: Weblog 11 jan 2013
Vanavond chipjes gebakken met een salieblaadje ertussen. Ik zag dit staan in het tijdschrift de Foodies van deze maand en het keek mij erg leuk.
Heel gedoe om te maken, het is echt niet zo dat die twee chipjes aan elkaar blijven zitten zoals ze schrijven, althans bij mij niet. Ik moest dus iedere twee chipjes met een salieblaadje ertussen met een prikkertje vastzetten. Nog moeilijker: als de chips gebakken is de prikkers verwijderen en zorgen dat de chips heel blijft..
Het is gelukt, ik blij... Nu valt de smaak tegen, of beter gezegd je proeft de salie nauwelijks!
Het ziet er leuk uit maar of ik het ooit nog eens maak, ik weet het niet...maar zeg nooit nooit. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog !

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuen
book : Tijdschrift : Foodies jan 2013
print : Afdrukken