Salade van little gem en zeekraal

Bijgerecht / Salades / Indisch
  

under-heading

Salade van little gem en zeekraal

Ingredienten

2 kropjes little gem
100 gr zeekraal
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels witte wijnazijn
peper uit de molen
grof zeezout

kabeljauw*
scampi's*
* zie opmerking onder aan recept.

Bereiding

Was de kropje little gem en de zeekraal.
Snijd de kropjes in de lengte middendoor en laat de harde onderkant zitten want de kropjes mogen niet uit elkaar vallen.

Vet de halve kropjes in met een beetje van de zonnebloemolie en bestrooi ze met zeezout en peper. Gebruik niet te veel zout, de zeekraal heeft van zichzelf al een zoutje.
Klop van de overgebleven zonnebloemolie, de witte wijnazijn en wat peper een dressing in een mengkom.
Voeg de zeekraal toe en hussel door elkaar. Proef een beetje zodat je nog kunt bijsturen met wat meer olie of azijn.

Verhit een grillplaat of grillpan.
Grill de kropjes alleen op de gesneden kant tot ze lichtbruin en krokant zijn. Bij een hete grill is een minuut of 2 voldoende. Verplaats ze een keer met het grillen maar draai ze niet om. Maak je niet druk om de grilstreepjes, die zie je nauwelijks.
De buitenste bladeren kunnen verbranden, die trek je er dan na het grillen gewoon af.

Leg de gegrilde sla bij de zeekraal en serveer als voor of bijgerecht.

Dit recept komt uit het boek Groene Kolen, in dit boek worden alle gerechten op de BBQ bereid.:
I.p.v de grillplaat: Steek de houtskool in de BBQ aan en stook deze naar 230 Gr.C volgens de driehoekmethode. ( Je maakt dan een heet gedeelte en een minder heet gedeelte).
Volg daarna weer het recept zoals beschreven na, verhit een grillplaat.

*Opmerking.
Deze salade zonder vis is eigenlijk een voor- of bijgerecht. Ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt door er kabeljauw en scampi's bij te serveren.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Kookboek Groen op koplen van Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek
print : Afdrukken