Salade gerookte eend met uiencompote

Voorgerecht
  

under-heading

Salade gerookte eend met uiencompote

Ingredienten

2 magrets de canard

compote:
2 rode uien
2 eetl bruine suiker
2 eetl rode wijnazijn
1 teentje knoflook
1/2 spaanse peper
1 steranijs
1 theel kaneelpoeder

2 groen appels
1 citroen

2 pakjes peperkoek

olijfolie
balsamicoazijn

garnering naar keuze
op de foto:
Shiso purper
Romantica cress en
Viooltjes

Bereiding

Snij het vet van de margrets een beetje bij. Snij een ruitpatroon in het vet, zodat het vet niet kromtrekt tijdens het bakken, maar snij het vet niet helemaal in tot op het vlees.

Bak de eendenborst op een laag vuur op de velkant zo'n 6 minuten. Keer de eend en bak de andere kant zo' n 3 minuten.
Haal de eendenborst uit de pan.

Prepareer het rookoventje met mot en rook de eendenborst ongeveer 4 minuten op een zachtjes.
Laat de eend verder rusten en afkoelen.

Snij de rode uien brunoise en bak deze in een beetje olie met de uitgeperste knoflook en de fijngehakte Spaans peper op een laag vuur aan.
Voeg daarna de suiker en de balsamico azijn toe. Voeg de steranijs en kaneelpoeder toe en laat alles op een sudder pitje inkoken tot een compote ( ong. 25-30 minuten)

Snij de groen appel in plakjes en daarna in hele mooi dunne julienne en eg deze tegen het verkleuren in water met citroensap.

Snij de peperkoek plakken mini dobbelsteentjes.

Maak een dressing van olijfolie en balsamico azijn.

Snij dunne plakjes van de eendenborst.

Dep de appel droog en besprenkel deze met de dressing, roer even goed door.

Leg een streep uiencompote over het midden van een bord.
Leg hierover de appel en de plakjes eendenborst.
Garneer af met peperkoek en garnering naar keuze

Algemeen


persons : 8
time : 45 minuten + koelen
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken