Saffraanrijst met kip en paprika

Salades
  

under-heading

Saffraanrijst met kip en paprika

Ingredienten

1 rode paprika
1 kleine chilipeper
4 kipfilets van ongeveer 100 g in reepjes
1 kleine ui,fijngesneden
200 gr ananas in stukjes gesneden
300 gr basmatirijst
5-8 saffraandraadjes
1 kippenbouillon tablet
50 ml Alpro soya cuisine
koriander
zeezout

Bereiding

Zet een pan water op het vuur en voeg de kippenbouillontablet toe en de saffraandraadjes.
Kook hierin de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak er de kippenreepjes goudbruin in.
Haal ze uit de wok en houd opzij.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de chilipeper en snijd in fijne repen.
Snij de ui fijn.
Roerbak 2 minuten de ui, paprika en chilipepertje in de wok waar je de kip in hebt gebakken, voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Snij de ananas in stukjes en voeg die de laatste ½ minuut toe.

Schep de rijst bij het paprika-ananas mengsel en roer goed om. Voeg de Alpro soya Cuisine en de kippenreepjes* toe bij en schep door elkaar om.
Werk af met koriander.
Breng op smaak met zeezout.

* Op de foto: Saffraan rijst zonder kippenreepjes, heerlijk als bijgerecht bij een BBQ.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Recept van Marian L, recept aangepast
print : Afdrukken