Borsjt, Russische bietensoep zoals we hem nu eten

Soep
  

under-heading

Borsjt, Russische bietensoep zoals we hem nu eten

Ingredienten

2½ eetl. olijfolie
1 ui, in ringen
200 gr aardappel ( vastkoker) in kleine blokjes
500 gr gekookte biet, grof gehakt
240 gr savooiekool ( of spitskool)
1¼ liter runderbouillon
200 gr ossenhaas, (of biefstuk van hele goede kwaliteit)
4 eetl. crème fraîche
bieslook voor garnering
zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur.
Voeg ui toe en roerbak in 10 minuten lichtbruin.
Voeg de aardappel, biet, kool, bouillon en wat zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat soep in 15-20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.

Snij de ossenhaas in flinter dunne plakjes.
Verdeel het vlees over 4 voorverwarmde soepkommen en schep de hete sope hierop. ( door de hitte van de soep wordt het vlees gaar)

Schep een eetlepel crème fraîche op de soep, strooi er wat bieslook over en serveer de soep direct.

Weet je dat; Russische gerechten vaak bieten bevatten. Toeval?
De Russische geneeskunst gebruikt deze knollen om mensen te laten aansterken en hun weestand te verhogen.
Bietensap staat ook bekend om zijn zuiverende werking en wordt al eeuwenlang gebruikt om de spijsvertering te bevorderen.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Delicious jan 2009, recept aangepast
print : Afdrukken