Rundervink met abrikozensaus

Slank
  

under-heading

Rundervink met abrikozensaus

Ingredienten

4 rundervinken
40 gr boter
200 gr gedroogde abrikozen
4 theel. maïzena
2 eetl. ketjap manis
4 eetl. citroensap
2 theel. gemberpoeder

Bereiding

Week de abrikozen minimaal 8 uur.

Breng water geweekte abrikozen aan de kook met 1 dl water.
Kook ze in 10 minuten zacht en pureer ze met een staafmixer.

Voeg de ketjap, het citroensap en de gemberpoeder toe. Bind de saus doormiddel van met water aangemaakte maïzena.
Laat de saus een par minuten zachtjes pruttelen.

Verhit de margarine en bak hierin de rundervinken rondom bruin.
Voeg wat warm water toe en laat het vlees 15 minuten sudderen tot het gaar is.

Verwarm de abrikozensaus opnieuw en serveer deze apart bij het vlees.

Serveer dit gerecht met gekookte krieltjes en sperziebonen.


Opmerking:
De rundervink met abrikozen saus bevat p.p. 345Kcal
Tezamen met 150 gr gekookte krielaardappeltjes en 150 gr gekookte sperziebonen p.p. bevat het menu 490 Kcal.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Kookboek: Slanke Lijn recepten
print : Afdrukken