Runder zijlende in wodka gemarineerd

Hoofdgerecht
  

under-heading

Runder zijlende in wodka gemarineerd

Ingredienten

Stuk runderzijlende van ongeveer 2,5 cm dik met een gewicht van 800 gr

Voor de marinade
1 eetl. zeezout
2 eetl. zwarte peperkorrels, geplet
3 eetl peterselie fijngehakt
2 eetl. tijm fijngehakt
3 tenen knoflook, geplet
0,8 dl wodka
0,6 dl olijfolie

Voor het braden
2 eetl maïsolie of zonnebloemolie
1 dl runderbouillon
15 gr boter

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak.
Doe er ook het stuk vlees in.
Rommel wat met de zak, zodat het vlees aan alle kanten in aanraking komt met het zout, de peper en de tuinkruiden.
Laat het vlees 2 tot 3 dagen in de koelkast liggen.
Dit doet echt wat met het vlees, maar als je de tijd echt niet hebt, laat het vlees dan in elk geval minstens 3 uur marineren bij kamertemperatuur.

Laat het vlees in de marinade op kamertemperatuur komen.
Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees rondom bruin aan alle kanten.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslede. Steek de kernthermometer erin en bak het vlees in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C gaar tot het de kerntemperatuur van 48 gr heeft bereikt.

Haal het vlees uit de braadslede en verpak het in aluminiumfolie

Zeef het braadvocht in een maatbeker en vul het met runderbouillon aan tot 1,5 dl.
Giet het in de braadpan en schraap de aanbaksels los. Roer ook al het vocht dat tijdens de rusttijd uit het vlees is gelopen erdoor.
Zet het vuur hoog en klop de boter erdoor als de saus goed kookt.
Snijd het vlees in dunne plakken. Giet de saus over het vlees.

Algemeen


persons : 4
time : Lang ivm lange marineertijd
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson
print : Afdrukken