Rucola ei dressing

Saus / Dressing
  

under-heading

Rucola ei dressing

Ingredienten

2 eieren
60 gr rucola
2 theel. mosterd
1 eetl. witte wijnazijn
200 ml olijfolie extra vergine
3 theel. kappertjes
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Kook de eieren in ca 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en laat de afkoelen.
Was de rucola, laat uitlekken en snijd deze fijn.
Pel de eieren en halveer ze.
Haal de eidooiers eruit en prak deze met een vork fijn.
Meng de mosterd en de witte wijnazijn door de eidooier.
Voeg geleidelijk de olie toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Meng de rucola erdoorheen en pureer nogmaals met de staafmixer.
Hak de kappertjes en het eiwit fijn en roer dit door de rucolapesto.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveertip:
-Lekker met GEKOOKTE ASPERGES

Opmerking:
Ik vermeld de saus ook apart op de site omdat hij goed op andere manieren te gebruiken is.
Gister voor 4 personen saus gemaakt en maar met z’n tweetjes asperges gegeten. Ik had dus saus over. Ik heb de saus de vandaag geserveerd met verse ravioli ( kant en klaar gekocht). Deze keer had ik de saus lauw warm gemaakt, heerlijk….

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Foodies mei 2011
print : Afdrukken