Rosbief uit de oven

Hoofdgerecht
  

under-heading

Rosbief uit de oven

Ingredienten

500-700 gr rosbief
zout en peper
2-4 eetl. zonnebloemolie ( of boter)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200Gr.C.
Dep de rosbief eventueel droog.
Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een ondiepe braadpan.
Bak de rosbief in 4-6 minuten rondom bruin aan op hoog vuur.
Steek een oventhermometer in het dikste gedeelte van het vlees.
Braad de rosbief tot het een kerntemperatuur heeft van 55-65 Gr.C. ( zie opmerking onderaan)
Neem het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie.
Laat het vlees ongeveer 1 uur rusten.

Opmerking:
-In het origineel recept werd een stuk van 1,5 kg gebruikt voor 6-8 personen.
Braadtijd rosbief is dan 35-40 minuten tot een kerntemperatuur van 55-65Gr.C

Foto:
-Ik heb het vlees gebakken tot een kerntemperatuur van 55Gr.C. en laten rusten volgens de werkwijze. Voor ons was de rosbief is te gaar, wij houden van iets meer rood vlees.

Algemeen


persons : 4
time : 1 uur + wachten
book : Tijdschrift Foodies: April 2011
print : Afdrukken