Rosbief, tartaar van tomaat, parmaham, dragon mayo

Voorgerecht
  

under-heading

Rosbief, tartaar van tomaat, parmaham, dragon mayo

Ingredienten

300 gr diamanthaas of rosbief
100 gr kleine buffel mozzarella bolletjes
8 pomodori tomaten ontveld en zonder zaadjes
1 eetlepel kappertjes
2 gesnipperde sjalotjes
4 kwartel eitjes
2 plakken parma ham
3 eetlepel mayonaise
1 eetlepel gehakte dragon
Veldsla voor de garnering

Bereiding

Bestrooi de diamanthaas met grof zeezout en wat peper uit de molen,bak de diamanthaas in hete boter rosé en laat deze afkoelen.
Snij de ontvelde tomaat in blokjes en meng met de gesnipperde sjalotjes en de kappertjes.
Breng op smaak met wat goede olijfolie, peper en zout en laat de tomaten tartaar op een vergiet verder uitlekken.
Snij de plakken parmaham doormidden en leg deze tussen keukenpapier.
Laat de plakken parmaham in de oven krokant worden op 150 graden.
Meng de mayonaise met de gehakte dragon blaadjes en breng op smaak met iets citroen sap en eventueel een klein beetje dragon azijn.
Kook de kwartel eitjes in wat water met zout in ongeveer 3 minuten net niet gaar, spoel daarna de eitjes koud en pel ze.
Leg op de borden een beetje veldsla die je aangemaakt hebt met wat olijfolie en balsamico.
Maak met een portioneer ring een mooi rondje tomaten tartaar op de borden.
Leg op de rondjes tartaar een kwartel eitje en een plakje krokante parma ham.
Snij de diamanthaas in dunne plakjes en verdeel deze over de borden.
Garneer met de dragon mayonaise en de bolletjes mozzarella.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten + koelen
book : Diner bij Oscar en Dorien
print : Afdrukken