Rosbief in een pittig mosterdjasje

Hoofdgerecht
  

under-heading

Rosbief in een pittig mosterdjasje

Ingredienten

4 eetl. Bertolli voor bakken en braden met extra vierge olijfolie
600 gr rosbief aan een stuk
2 eetl grove mosterd
60 gr broodkruim ( of panko*)
6 eetl fijngesneden peterselie
1 eiwit
2 eetl balsamico azijn

*Panko = Japans broodkruim, verkrijgbaar bij de Toko.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Verhit de Bertolli in een ovenvaste braadpan en braad de rosbief snel in ongeveer 4 minuten rondom bruin.
Neem de rosbief uit de pan, kruid met zout en peper en laat iets afkoelen.

Roer de mosterd met het broodkruim, de peterselie, het eiwit en zout en peper naar smaak tot een stevig mengsel en druk op de boven en zijkanten van de rosbief vast*
Leg de rosbief terug in de pan en zet deze ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Neem de rosbief uit de pan en laat onder aluminiumfolie op een plank 5 minuten rusten.

Zet de pan weer op het vuur, roer de aanbaksels met de balsamico azijn en 100 ml water los en laat op hoog vuur nog een paar minuten inkoken.

Snij de rosbief in plakken en serveer er wat jus bij.

* Het mosterdjasje was te dik, het dakje moet smeuïg zijn als je het erop legt.
Begin met minder broodkruim of panco en ga op je eigen gevoel af.

Serveertip: Lekker met dikke frieten en een salade.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Delicious sept '07
print : Afdrukken