rollade van kippendijnen

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

rollade van kippendijnen

Ingredienten

2,5 kilo kippedijnen zonder bot en vel
Griekse kruidenmix od andere lekkere kipkruiden
zout en peper
2 stukken rollade net*

Bereiding

Maak de kippendijnen schoon. Verdeel over twee schalen. Ik heb er voor gekozen om meer gekruide dan naturel te maken.
Breng een gedeelte van het vlees op smaak met de kruiden en wat zout ( indien dat niet in je kruidenmengsel zit) en breng voor de naturel versie de kippedijnen op smaak met zout en peper.

Maak het uiteinde van een rollade net dicht
en vul het net met de kippedijnen, duw goed aan. Doe dit ook met het andere variant.
Bind ook deze uiteinden van het rollade net dicht.

Verwarm je BBQ of Big Green Egg voor indirect grillen.
Grill de 2 rollade's op ongeveer 150 Gr.C in zo'n 2 uurtjes gaar.
Kippenvlees moet een minimale kerntemperatuur hebben van 74 grC.

Laat het vlees 5 minuutjes licht afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Verwijder daarna het rollade net.
Trek het vlees met 2 vorken wat uit elkaar, omdat het allemaal stukjes kippendij zijn kan je er geen mooie plakken van snijden.

Serveertip:
- gewoon zo met groenten en gebakken aardappelen
- warm of koud ( goed fijn getrokken: pulled chicken) op een broodje
- gebruik het voor een heerlijke wrap vulling.

* rolladenet, ik heb deze op een rol gekocht (HANOS) omdat ik deze zeker vaker ga gebruiken. Je kunt het ook vragen aan je slager.

Algemeen


persons : 8-10 personen
time : 2,5 uur
book : Geïnspireerd door J. Coster
print : Afdrukken