Roergebakken zalm met ananas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Roergebakken zalm met ananas

Ingredienten

100 gr babymaïskolfjes
2 eetl zonnebloemolie
1 rode ui, in ringen
1 paprika, oranje in reepjes
1 paprika, groen in reepjes
450 gr zalmfilet, ontveld
1 eetl. paprika poeder
225 gr ananasblokjes, uitgelekt in blokjes
100 gr taugé
3 eelt tomatenketchup
3 eetl sojasaus
3 eetl medium sherry
1½ theel. maïzena

Bereiding

Snij de babymaïskolfjes met een scherp mes in de lengte door.

Verhit de zonnebloem in de wok.
Voeg ui, paprika's en de maïskolfjes toe en roerbak de groenten 5 minuten.

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep hem droog.
Verwijder het vel en snij de zalmfilet in dunne reepjes en doe ze in een grote kom.
Strooi er de paprikapoeder overheen en schep dit goed door elkaar.

Doe de zalm en de ananas in de wok en roerbak ze 2-3 minuten tot de vis gaar is.

Voeg de taugé toe en roer alles goed om.

Meng de tomatenketchup, sojasaus, sherry en maïzena.
Voeg dit mengsel toe en kook het geheel tot de saus begint te binden.

Schep het gerecht op hete borden en serveer direct.

Serveer tip: Lekker met rijst.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Kookboek: Kookgids Wok
print : Afdrukken