Roergebakken spruiten met walnoten

Bijgerecht
  

under-heading

Roergebakken spruiten met walnoten

Ingredienten

1 zakje spruitjes (geschoond, a 350 g)
1/2 zakje walnoten (a 55 g)
2 eetlepels wokolie
2 theelepels kerriepoeder
1 rode ui, in reepjes

Bereiding

Halveer de spruiten.
Hak de walnoten grof.
Verhit de olie in een wok. Roer de kerriepoeder door de olie.

Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 minuten.
Voeg de rode ui toe en roerbak nog 2 minuten.
Schenk er 100 ml water bij en laat de spruiten in nog 3-4 minuten op hoog vuur gaar worden.
Laat het vocht verdampen.

Schep de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door.
Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.

Serveertip:
Lekker bij gehaktballen met aardappelpuree.

P.P 290 kCal
eiwit 4 gr
vet 26 gr
koolhydraten 9 gr

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2007
print : Afdrukken