Roedjak

Indisch
  

under-heading

Roedjak

Ingredienten

2 eetl. gesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
flink stuk goela djawa
3 eetl. ketjap medja (lekkerst) of manis
1 theel. sambal oelek
beetje citroensap
1 komkommer in blokjes
2 zachte zure appelen (met rode schil)
1 kleine ananas of een klein blikje ananasstukjes
2 bananen
2 kleine mango’s

Bereiding

Fruit in een wok de uitjes, knoflook, trassie en sambal oelek.
Voeg de goela djawa toe met een flinke scheut water en laat dat koken tot de goela djawa is gesmolten.
Voeg tenslotte de ketjap en eventueel een beetje citroensap toe.

Boen de komkommer schoon en snijd hem in de lengte door. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer daarna in blokjes.
Schil alle vruchten en snijdt ze in blokjes
Schep in een kom de komkommer en vruchten door elkaar.

Schenk het mengsel over de vruchten.
Schep alles luchtig om en laat afkoelen.

Algemeen


persons : 8-10
time : 25 minuten
book : Diner bij John
print : Afdrukken