Rode koolsalade met rode peper

Salades
  

under-heading

Rode koolsalade met rode peper

Ingredienten

1/2 rode kool
1 winterwortel
2 rode pepertjes
2 theelepels suiker
2 theelepels zout
30 ml rode wijn azijn
2 eetlepels kummelzaadjes

Bereiding

Snijd de kool in dunne reepjes en de winterwortel julienne. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak de pepers fijn.

Laat het zout en de suiker oplossen in de azijn en meng met d kool, wortel en rode pepers.

Rooster de kummelzaadjes een paar minuten en een droge pan en meng met de koolsalade.

Opmerking:
- Als je de koolsalade vlak voor het serveren maakt krijg dan met je handen even flink in d kool zodat deze de azijn en suiker sneller ' opneemt'. Uiteraard hoeft dit niet als je de koolsalade ruim van tevoren maakt.
- Zoals je wellicht ziet op de foto ben ik de wortel vergeten, de smaak was er niet minder om!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Kookboek: The Big Green Egg Book
print : Afdrukken