Rode bieten gelei

Bijgerecht
  

under-heading

Rode bieten gelei

Ingredienten

2 rode voorgekookte bieten
rasp van 1/4 sinaasappel
gelatine blaadjes, ik gebruik gelatine van dr Oetker, 12 blaadjes wegen 20 gr

Bereiding

Pers de rode bieten uit in een sapcentrifuge.

Was de sinaasappel er rasp de schil.

Week de gelatine in koud water. De hoeveelheid gelatine die u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid sap die u heeft verkregen van de bieten.
1 blaadje gelatine is nodig om 85 ml vocht te geleren.

Verwarm het bietensap met de geraspte sinaasappelrasp.

Knijp het gelatine blaadje uit en voeg deze toen aan het sap.
Giet de sap in een schaaltje en laat deze volledig afkoelen en goed opstijven.

Snijd mooie kleine dobbelsteentje van de bietenblokjes en gebruik deze af garnering.
Geschikt voor diverse gerechten

Algemeen


persons : nvt
time : 15 + koelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken