Risotto uit de Thermomix

Hoofdgerecht / ThermoMix
  

under-heading

Risotto uit de Thermomix

Ingredienten

20 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
1/2 sjalot (ca. 15 g)
2x 10 gr boter
100 gr courgette
5 g extra vergine olijfolie
160 gr risotto rijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
30 ml droge witte wijn
410 ml water
1/2 bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groenten
1/4 tl zout, naar smaak

Bereiding

Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 10 sec/snelheid 10.
Doe over in een schaal en zet opzij.

Snij de courgette in blokje van 1/2 bij 1/2 cm.

Doe de sjalot in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.
Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.

Voeg 20 g boter, extra vergine olijfolie en de courgette toe en sauteer 3 min/120°C/snelheid 1.
Voeg de in blokjes gesneden courgette toe.

Voeg risottorijst toe en, zonder maatbeker, sauteer 3 min/120°C/→draairichting groen/snelheid 1.
Voeg droge witte wijn toe en, zonder maatbeker, kook 1 min/100°C/→draairichting groen/snelheid 1.
Voeg water, bouillonblokje en zout toe en schraap over de bodem van de mengbeker met de spatel om de rijst los te maken. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel om spatten te voorkomen en kook 12-13 min/100°C/→draairichting groen/snelheid 1.

Laat de risotto 1 minuut staan in de mengbeker, doe de rijst daarna over in een serveerschaal. Roer de resterende 20 g boter en de apart gehouden Parmezaanse kaas met de spatel door de risotto en serveer direct.

Opmerking:
Dit recept is geschreven voor een ThermoMix, Uiteraard kunt u de ingrediënten ook gebruiken om een traditionele risotto in de pan te maken

Algemeen


persons : 2 pers
time : 45 minuten
book : Cookidoo.be
print : Afdrukken