Risotto met tonijn

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met tonijn

Ingredienten

4 stukken tonijn
4 eetl. olie
350 gr risottorijst
1 liter hete kippenbouillon (van tablet)
2 zongedroogde tomaatje in olie, fijngesneden
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels droge sherry
50 g grano padano (kaas), geraspt
50 gr veldsla

Bereiding

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen.
Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen.
Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.

Roer als alle bouillon door de rijst is opgenomen, zongedroogde tomaatjes, de kookroom, sherry, kaas en veldsla erdoor. Blijf goed roeren tot een smeuïge rijstmassa ontstaat.

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de tonijn ruim 1 minuut per kant.
Haal de tonijn uit de pan en bestrooi deze met zout en peper.
Snij de tonijn in plakjes.

Schep de risotto op de borden en leg de plakjes tonijn erop.

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken