Risotto met spinazie en geitenkaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met spinazie en geitenkaas

Ingredienten

Basisrisotto:
400 g risotto rijst
1 sjalotje, fijngesnipperd
olijfolie
125 ml witte wijn
1½ liter kippenbouillon
50 gr vers geraspte parmezaanse kaas

Spinazie:
1 eetl olijfolie
1 teentje knoflook
nootmuskaatnoot, om te raspen
150 gr spinazie
zeezout en zwarte peper
wat citroensap
200 gr geitenkaas, verkruimeld
extra vierge olijfolie

Bereiding

Verhit de olijfolie en laat hierin de gesnipperde sjalot even zachtjes bakken.
Voeg de rijst toe en roer tot deze glanst.

Schenk de witte wijn erbij en laat volledig inkoken. ( heb je geen witte wijn open staan voeg dan 2 eetlepels droge sherry of Madeira toe)
Voeg daarna beetje bij beetje ( steeds een juslepel) de bouillon toe en roer regelmatig tot de risotto gaar is (18 à 20 minuten).

Rasp de nootmuskaatnoot.
Hak de knoflook fijn.

Was de spinazie en droog deze ( bv in de sladroger)
Verwarm de nootmuskaat en de knoflook in de olie.
Voeg de spinazie toe en roebak deze mee.

Haal de spinazie uit de pan en hak deze fijn met een mes of met een keukenmachine.

Haal de pan van het vuur en roer de fijngehakte spinazie en parmezaanse kaas door de risotto.
Doe er een flinke kneep citroensap bij. Proef de risotto en doe er als dat nodig is nog wat zout en peper bij.
Leg de deksel op de pan en laat de risotto een minuut rusten voordat je de helft van de geitenkaas erdoor roert.

Schep de risotto op voorverwarmde borden en verdeel de rest van de geitenkaas hierover. Besprenkel het geheel met een beetje extra vierge olijfolie.
Serveer direct.




Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Kook met Jamie, recept aangepast
print : Afdrukken