Riesling saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Riesling saus

Ingredienten

1 fles riesling
1 dl visfond
3 sjalotten, gesnipperd
2 laurierblaadjes
200 gr boter
scheutje slagroom
zout en peper


Bereiding

Kook de riesling samen met de sjalot en de laurierblaadjes tot de helft in. Voeg de visfond toe en kook weer tot de helft in.
Passeer de reductie door een zeef.
Monteer de reductie à la minute door er koude boterklontjes en een scheutje slagroom met een staafmiver door te kloppen.
Breng op smaak met zout en peper.

Opmerking: ik heb voor deze saus een zoet riesling gebruikt; Riesling wormeldange koepchen

Deze saus heb ik geserveerd bij: zeebaars met rieslingsaus en bielsook

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 40 minuten
book : Kookboek, Pure Passie
print : Afdrukken