Ravioli met drie soorten vulling en salieboter

Voorgerecht
  

under-heading

Ravioli met drie soorten vulling en salieboter

Ingredienten

24 wonton deegvelletjes

Vulling 1
50 gram ricotta
12 gr. parmigiano
25 gr. gekookte, gehakte spinazie
Vulling 2
50 gr ricotta
25 gr parmigiano
25 gram rode paprika puree
Vulling 3
100 gram Gorgonzola

Peper en zout
1 eiwit
100 gram boter
8-10 salie blaadjes

Bereiding

Smelt de boter met de salieblaadjes tot 60 graden en laat trekken.

Maak de drie vullingen:
Schil de paprika, snijd deze in stukjes en smoor deze in wat olijfolie gaar. Pureer ze daarna fijn.
Laat even uitlekken en vermeng met de ricotta en de Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper en zout .

Kook de spinazie gaar. Giet af en hak deze fijn. Knijp de spinazie uit en vermeng met de ricotta en de Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper en zout.

Prak de gorgonzola fijn.

Bestuif een snijplank of aanrecht met meel en leg er de wontonvelletjes op.
Bestrijk om het ander vel, rondom met eiwit. Leg een volle theelepel van de vulling in het midden van de andere vellen.
Leg het met eiwit bestreken vel bovenop dat van de vulling en druk de randen op elkaar, zodat ze op kussentjes lijken. Steek of snij de wontonvelletjes in de vorm die u wenst.

Houdt de ravioli uit elkaar.

Breng 3 pannetjes met water en zout aan de kook en kook de diverse ravioli’s apart.

Leg 3 verschillende ravioli’s op het bord en schenk er wat van de salieboter overheen.
garneer af met een blaadje salie ( uit de salieboter)

Opmerking;
In het originele recept waren de ravioli gemaakt van zelf gemaakte pasta.
Om het gerecht voor thuis makkelijker te maken heb ik de ravioli’s gemaakt met wontonvelletjes. Deze kan je kant en klaar kopen bij de toko. Bijkomend voordeel van deze deegvelletjes is dat ze snel gaar zijn.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken