Ravioli met ricotta en eidooier

Voorgerecht
  

under-heading

Ravioli met ricotta en eidooier

Ingredienten

voor het deeg:
100 g bloem type 00
1 ei
1 el olijfolie
suf zout

Voor de vulling:
4 eetlepels ricotta kaas
Beetje citroen rasp
zout
vers gemalen zwarte peper
4 eidooiers

Voor de salie boter:
de blaadjes van 2 takjes salie
75 gr gezouten roomboter

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de pasta met de hand of in een keukenmachine en kneed er deeg van.
Laat een deeg ingepakt in folie een half uurtje rusten op je werktafel.
Verdeel het deeg in 2 porties. Rol er dan lasagne vellen van met behulp van een pastamachine. Begin te rollen op stand 1 en eindig op de een na laatste stand, laatste stand is te dun.
Leg de deegvellen op een met bloem bestoven werkbank.
Klop de ricotta los in een kommetje en breng op smaak met citroensap, citroen rasp zwarte peper en zout
Leg op een van de twee deeg stoken 4 hoopjes ricotta, laat er zeker 20 cm tussen zitten.
Maak kuiltjes in de ricotta.
Breek een ei, laat het eiwit weglopen, dat wordt niet gebuikt. Leg de eidooier voorzichtig in een ricotta kuiltje. Herhaal dit met de andere 3 eieren.
Bestrijk rondom de ricotta het deeg met een klein beetje water en leg de andere deegplak er voorzichtig overheen. Druk het deeg rond de ricotta zachtjes op elkaar en probeer er zo minmogelijk lucht in de laten. Druk het deeg met een steekworm. Geen steekvorm snij dan met een scherp mes een cirkel. Verwijder het overtollige deeg.
Laat de ravioli nog op de werkbak liggen, zo heb je de meeste kans dat de eidooier heel blijft en druk de randen nog een keertje goed aan.

Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de ravioli 3-4 minuten.
Zet een steelpan met boter op het vuur, voeg de salieblaadjes toe en laat de boter mooi bruin worden, beurre noissete. Pas op dat de salie en de boter niet verbrand.
Schep de ravioli voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en leg deze in voorverwarmde borden.
Overgiet de ravioli met de salieboter en serveer direct.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken