Ratatouille in bladerdeeg met geitenkaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Ratatouille in bladerdeeg met geitenkaas

Ingredienten

4-6 plakjes bladerdeeg
300 gr zachte geitenkaas
2 grote uien, grof gehakt
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
3 vleestomaten
3 teentjes knoflook
150 ml olijfolie
5 takjes tijm, de blaadjes
zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Leg in 4 ovenschaaltjes* een stukje bakpapier. Leg hier de plakjes bladerdeeg op.
Leg op het bladerdeeg weer een stukje bakpapier en leg hier de blind vulling op. Dat kunnen bakparels zijn maar ook gedroogde bonen zijn hiervoor geschikt.
Bak de bakjes 15 minuten, haal ze uit de oven en verwijder de blindvulling en het bovenste laagje bakpapier. Schuif de schaaltjes terug in de oven en bak ze nog 5 minuten tot ze mooi gaar en krokant zijn.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Snij de aubergine, courgette, rode paprika en groene paprika in stukjes van 2,5 x 2,5 cm.
Verhit een pan met olie op het vuur en bak de groenten soort voor soort aan. Verzamel de gebakken groenten in een kom.

Snij de tomaat in stukjes en hak de knoflook fijn.
Bak in de pan van de groenten de knoflook aan en voeg de tomaten toe. Voeg daarna alle groenten toe en meng voorzichtig door elkaar.
Voeg tijm, zout en versgemalen peper toe. Leg een deksel op de pan, draai het vuur lager en smoor de groenten zo’n 10-12 minuten.
Haal de deksel eraf en laat nog 5 minuten pruttelen.

Voor het uitserveren:
Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Vul de bladerdeegbakjes met de ratatouille en brokkel de geitenkaas erover.
Laat de kaas in de oven gedurende 10 minuten warm worden en een beetje verkleuren.

*Als je de beschikking hebt over 'n wat grotere lage ovenschaaltjes gebruik die dan, het wordt geen bijgerecht maar een hoofdgerecht.

Opmerking:
Dit gerecht gemaakt voor onszelf en mijn schoonmoeder.
Zij heeft geen beschikking over een oven, de ratatouille daarom in de pan opgewarmd en zo in het bladerdeeg bakje gedaan. De geitenkaas er overheen gestrooid.
Voor de oplettende kijker, het klopt als je vlees ziet liggen op de foto.
Voor deze keer heb ik een paar gekruide worstjes gebakken, fijngesneden en erdoor gedaan. Ik probeer met ieders wensen rekening te houden en voor sommige hoort vlees nu eenmaal bij een maaltijd.

Serveertip: Lekker met een groene salade.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 60 mintuen
book : Tjdschrift: Wining&Dinning
print : Afdrukken