Rabarbertaart van Marion

Nagerecht / Taart


under-heading

Rabarbertaart van Marion

Ingredienten

600-700 gr rabarber
75 gr suiker
10 gr boter

Cakebeslag of gebruik je eigen cake recept
200 gr suiker
200 gr boter
zout
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Snij de rabarber in kleine stukjes of als je dat mooi vindt in repen die net zo lang zijn als de breedte van je bakblik.
Was de rabarber goed, leg op een schaal en bestrooi met de suiker. Laat minimaal 10 minuten zo staan.

Bekleed een vorm, het liefst een langwerpige met wat boter, druk daar het bakpapier op en smeer de rest van de boter op het bakpapier.
Leg de rababer in de bakschaal inclusief suikerwater wat is ontstaan.

Maak een cakebeslag.
Suiker boter zout en vanillesuiker door elkaar mixen.
De eieren een voor een toevoegen en mixen tot een luchtig beslag.
200 gr cakemeel boven de kom zeven en er rustig door heen scheppen.

Schep het cakebeslag over de rabarber.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C in zo'n 60 minuten gaar. Controleer mert een satéprikker.

Laat de rabarbercake 10 minuten afkoelen in de bakvorm.
Keer met behulp van een taartrooster de cake nu om, nu ligt de rabarber aan de bovenkant. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
Laat de taart volledig afkoelen.

Tip.
Ik was het bakblik af, bekleed het opnieuw met bakpapier ( zonder boter) en leg de cake weer terug in de vorm als hij is afgekoeld.
Laat het bakpapier zo lang mogelijk zo kan je als je de cake gaat aansnijden deze makkelijk uit het bakblik trekken.

Serveertip: erg lekker schepje met lemoncurd crème: Roer 3 el lemon curd los en roer er daarna rustig 200 g crème fraîche doorheen.

Algemeen


: 9 -12 stukjes
: 75 minuten
: Recept van Wilma gekregen
: Afdrukken