Rabarber

Tips
  

under-heading

Rabarber

Ingredienten

Bereiding

De oorsprong.
Rabarber wordt al eeuwenlang gekweekt. Oorspronkelijk komt het uit Noord-Azië en Siberië. Aanvankelijk werd het gebruikt als geneeskrachtige en sierplant. Pas in de 18e eeuw cultiveerde Britse kwekers rabarber voor gebruik in de keuken.

De bereiding.
Rabarber is lekker in compote, nagerechten en gebak. Omdat de stengels rauw niet eetbaar zijn, moet de groente worden gekookt. Jonge rabarber is mals en zacht en kan ongeschild ( wel wassen) de pan in.
Verwijder van oude rabarber, net als bij bleekselderij, de draden langs de stengels.
Het bladgroen van rabarber is niet te gebruiken omdat er een giftige stof in zit.

De kalktruc.
Rabarber bevat oxaalzuur, wat een beetje kalk aan je lichaam ontrekt. Maar als je een kalkrijk product zoals zuivel bij rabarber serveert, wordt de kalk aan het zuivelproduct ontrokken en niet aan je lichaam.

Tips.
-Voeg een wat gember en rum toe aan je traditionele rabarbercompote. Op het oog heel ongebruikelijk, maar ontzettend lekker.
-Citrusvruchten en specerijen, en dan met name gember, vanille en kaneel vullen de smaak van rabarber goed aan.


Algemeen


persons : 0
time : nvt
book : Tip Agenda 2006
print : Afdrukken