Procureur

Tips


under-heading

Procureur

Ingredienten

procureur stuk

Bereiding

De procureur (varkensnek) was van oudsher het minst dure deel van het varken. Dit kwam door het hoge vetgehalte en de vele vliezen die het bevat.
Door deze eigenschappen is het echter perfect geschikt voor een langzame garing. Door deze bereiding krijg je een heerlijk sappig zacht resultaat.

Dit vlees is de laatste jaren door BBQ-ers zo populair gemaakt dat je er tegenwoordig vak al bijna hetzelfde voor betaald als voor ribstuk.
Dit geldt vooral voor vrije uitlokvarkens zoals Iberico, Livar, Mangalica, Bentheimer en Duke of Berkshire. Net als bij rundvlees wordt de keuze steeds groter, hoewel varkensvlees over het algemeen beter lokaal verkrijgbaar is. Je wordt overigens niet zwaar gestraft als je kiest voor een minder exclusief ras zoals de Yorkshire White.

Op de foto, Varkensprocureur ter voorbereiding van Langzaam gegaarde varkensprocureur

Algemeen


: nvt
: nvt
: Kookboek Hete Kolen
: Afdrukken