Portugese mosselen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Portugese mosselen

Ingredienten

3 kilo mosselen
1 groet lui in ringen
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
½ rode peper, fijngehakt
2 theelepels paprikapoeder
300 gr chorizo in plakjes
200 ml witte wijn
2 blikken gepelde tomaten a 400 ml
koriander blaadjes

Bereiding

Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
fruit in een mosselpan de ui en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en het paprikapoeder toe, doe de chorizo erbij en bak mee tot deze mooi bruin is. Schenk de wijn erbij en laat die voor het grootste gedeelte verdampen.
Voeg dan de tomaten toe en laat deze 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de mosselen toe. laat 5 minuten koken tot ze opengaan en gaar zijn.
Scud tijdens he koken de pan een keertje om.
Voeg op het laatst d koriander toe.
Serveer met zuurdesembrood om de saus te deppen

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Diner bij Petra
print : Afdrukken