Pompoensoep met appel en sinaasappel

Soep / Lunch


under-heading

Pompoensoep met appel en sinaasappel

Ingredienten

1 flessen pompoen
2 winterwortels ( niet al te groot)
1 stukje gember van 1 cm
3 sjalotten
1 appel
1 sinaasappel
2 groenten bouillon blokjes
snuf cayenne peper
1 liter water
olie om in te bakken

Bereiding

Maak de groenten schoon.
Schil (eventueel) de pompoen, ik heb dat wel gedaan. Verwijder de pitten en alle draden en snijd in stukjes.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en hak deze fijn.
Schil de wortelen en snijd deze in blokjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes
Pers de sinaasappel uit.

Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur.
Voeg de pompoen en wortel toe en deze op 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Schep het mengsel regelmatig goed om.

Voeg water toe, de groenten bouillonblokjes, de appel en de sinaasappelsap. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne)peper.

Serveertips:
- Voeg gerookte reepjes zalm of gerookte kipfilet blokjes toe.
- of top af met een toefje creme fraiche light of ricotta.
- voeg voor een soep met een Marokkaanse twist tegelijk met de groenten 1-2 theelepels ras-el-hanout kruiden toe en bestrooi de soep met wat fijngehakte koriander.

De basissoep is per kom (250 ml) 80 Kcal.
Gezonder, zonder kleurstoffen en niet zo zout als kant en klare 1 persoons soepzakjes.
Je kunt deze soep als voorgerecht serveren maar hij is ook erg geschikt als tussendoortje!!




Algemeen


: 4-5 personen
: 30 minuten
: AH recept
: Afdrukken