Pompoen griesmeel strudel

Bijgerecht
  

under-heading

Pompoen griesmeel strudel

Ingredienten

200 ml melk
50 ml kippenbouillon*
2 takjes tijm
2 teentjes knoflook
80 g griesmeel
250 g Hokkaido pompoen
20 g boter
1 sjalot
een blaadje salie
3 eieren
85 g zure room
4 vellen filodeeg
boter
peper
nootmuskaat
zout
melk

* of 50 ml water met een schilver van een kippenbouillonblokje

Bereiding

Melk, water, een schilver van een kippenbouillonblokje, zout, peper, nootmuskaat, een takje tijm en een teentje knoflook zachtjes aan de kook brengen.
Vuur uit draaien en kruiden even in de melk latten trekken.
Tijm en knoflook uit de melk verwijderen.

Pompoen in hele kleine blokjes snijden.
Sjalotje fijn snijden en salie fijn hakken.
Verhit wat boter in een pan en bak de pompoenblokjes zachtjes gaar.
Voeg halverwege de baktijd de knoflook, tijm, salie, zout, peper en nootmuskaat toe.
Als de pompoen zacht is de tijm verwijderen.

Verwarm de melk weer en voeg deze tezamen met 2 eidooiers toe aan het pompoenmengsel, schep even goed door.
Roer dan de griesmeel erdoor, verwarm het geheel weer even goed door en draai dan het vuur uit.
Laat de mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de zure room toe en schep deze erdoorheen
Klop 3 eiwitten stijf met een snufje zout en spatel deze door het pompoen mengsel.

Laat de filodeeg vellen ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk een filodeeg vel met boter en leg daar de volgend eboven op.
Schep het pompoen mengsel op de filodeeg, vouw het deeg dicht en maak er een mooie strudel van.
Bestrijk de strudel met een losgeklopt eigeel.

Bak de strudel in zo’n 10 minuten mooi krokant.

Haal de strudel uit de oven en snijd deze in mooie stukjes.
Serveer de strudel bij bv Hertenrugfilet met pruimensaus, rechts nog net wat van te zien op de foto

Opmerking:
-Proef de pompoen griesmeel voordat je de vulling inrolt in filodeeg, hij mag best hoog op smaak gebracht worden.
In mijn oven wat de strudel niet warm genoeg geworden in de aangegeven tijd. Uiteraard is dat voor iedere oven anders!
-Ik verwarm de oven de volgende keer voor op 220 Gr.C.

Algemeen


persons : 4
time : 30 min + koelen + 15 min + 10 min bakken
book : Tv programma Lanz Kocht: recept van Sybille Schönberger
print : Afdrukken