Pomelo

Tips


under-heading

Pomelo

Ingredienten

Bereiding

De pomelo is ontstaan uit een kruising tussen de grapefruit en de pompelmoes. De pomelo komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië.

De pomelo is een grote ronde of peervormige, 10 tot 30 cm grote citrusvrucht met een gladde, dikke, witgele schil. De smaak is lichtbitter, maar zoeter dan die van de gele grapefruit. Pomelo wordt in Nederland aangevoerd uit Israël, vooral in de eerste helft van het jaar.

Bewaren:
Omdat Pomelo's gevoelig zijn voor lage-temperatuurbederf en kunnen uitdrogen, moeten ze goed geventileerd en buiten de koelkast bewaard worden. Als de schil van de vrucht nog glanzend is, betekent dit dat de vrucht nog niet helemaal rijp is. Wanneer de schil dof begint te worden, is de Pomelo eetklaar.

Serveertip:
Verwijder de buitenste schil.
Maak parten van de Pomelo zoals je het ook met een sinaasappel doet.
Verwijder de tussenliggen vliezen en serveer het frisse vruchtvlees bij een Grand Dessert.

Algemeen


: 0
:
: Internet: Wikipedia
: Afdrukken