Poffertjes

Nagerecht / Lunch
  

under-heading

Poffertjes

Ingredienten

250 gr bloem
1 theelpel bakpoeder
flinke snuf zout
350 ml melk
3 medium eieren

boter om de pan in te vetten.

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar tot je een mooi beslag hebt verkregen.

Misschien moet je nog wat melk toevoegen als het beslag te dik is. Het is erg afhankelijk van het soort bloem die je gebruikt, ga op je gevoel af.

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Doe de boter over in een spuitflesje als je die hebt of anders in een schenkkannetje.

Verhit de poffertjespan en laat wat boter in de holtes lopen. Vul de holtes daarna met het poffertjes beslag.
Keer de poffertje om als ze loslaten van de bodem, dat gaat het makkelijkst met een lange sateprikker.
Bak de andere zijde van de poffertje ook goudbruin.
Haal alle poffertjes uit de pan en houd ze warm,
ga zo door tot al je beslag op is.

Serveertip:
Lekker met poedersuiker
Lekker met ijs
Lekker met kersenjam
Lekeer met verse aardbeien en slagroom
.



Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken