Pizza met peer en brie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pizza met peer en brie

Ingredienten

300 g meel ( patentbloem fijne structuur)
25 gram gist (vers bij de bakker) of 7 gr droge giste
200 ml lauw water, snufje zout
2 eetlepels olijfolie

peer
brie
walnoten

Bereiding

Met verse gist:
Los de verse gist op in een beetje lauw water, doe de meel in een bak en maak een kuiltje voor het lauwe water, de opgeloste gist, zout en olijfolie. Meng goed tot er een mooi mengsel met deeghaken of met de hand.

Met gedroogde gist:
Doe de meel in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gedroogde gist in. schep wat bloem over de gist. Bestrooi een snufje zout over de bloem. Voeg handwarm water en de olijfolie toe en meng met de deeghaken of met de hand tot een mooi mengsel.

Leg de bol in een bak (5* de grote van de bol) en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat het deeg 4-5 uur op kamertemperatuur rijzen. Het deeg is goed als het deeg goed luchtig is.

Verdeel het deeg in 4 gelijke portie.
Bestuif je werkblad met bloem en druk me tje handen of rol met een deegroller elke bol uit tot een ronde pizza bodem.

Verwarm je oven voor op een zo'n heet mogelijke stand.
Leg de pizza bodems op bakpapier of op een pizza bakblik.

Beleg de pizza met een paar plakje brie, daarna met de peer en strooi er wat walnoten overheen.
Bak de pizza in ongeveer 12-15 minuten gaar en krokant.

Voor Big Green Eggers:
Verwarm je BGE voor tot 350 Gr.C.
Plaats daarna de ConvEGGtor met de leg up. Plaats daarna het gewone rooster en leg daarop je pizzasteen. Sluit de koepel en laat het geheel weer goed opwarmen ( zeker 10 minuten)
Schuif je pizza met behulp van een pizzaschep op je pizzasteen en bak de pizza in zo'n 12 minuten krokant bruin.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten + rijzen deeg
book : Eigen recept
print : Afdrukken