Pizza met asperges en buffelmozzarella

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Pizza met asperges en buffelmozzarella

Ingredienten

! deegbal voor pizzadeeg of koop kant en klaar pizzadeeg

150 gr groene asperge tips
1 dessert lepel extra viergine olijfolie
1 bol mozzarella fior di latte ( koekmelk mozzarella)
1 bol buffel mozzarella
In schilvers geraspte Parmazaan
paar blaadjes basilicum

Bereiding

Maak het pizza deeg volgens dit recept

Verdeel na het rijzen de deegbal in 4 gelijke portie.
Bestuif je werkblad en je handen met bloem, druk de deegbal met je vingers plat en rek het deeg uit, of rol met een deegroller.

Stooi wat polenta op een houten pizzaschep en leg daar een uitgerolde deeglap op.
Besprenkel wat olijfolie over het deeg. Breek de mozzarella fior di latte in stukjes. Beleg de pizza met 1/4 van deze mozzarella en verdeel ook 1/4 van de asperge tips over de pizza.
Verwarm je oven met pizzasteen zo hoog mogelijk voor.
Schuif de pizza op de steen en bak de pizza gaar en krokant. De tijd is afhankelijk van je oventemperatuur.

Wij hebben deze pizza gebakken op onze Big Green Egg. Deze hebben wij voorverwarmd tot 350 Gr.C. ConvEGGtor geplaatst, daarna het gewone rooster en daarop de pizzasteen.
Daarna alles weer goed doorverwamrd.
De pizza op de steen geschoven en deze 9 minuten gebakken.

Haal de pizza uit de oven of van de BGE. Garneer de pizza daarna af met 1/4 van de buffelmozzarella ( in stukjes gescheurd) en een paar krullen Parmazaanse kaas en wat gescheurde of kleine basilicum blaadjes.

Herhaal bovenstaande met de andere 3 pizza's

Opmering: wij vonden de pizza heerlijk fris en romig maar ook een beetje flauw van smaak. Nu kan je er uiteraard wat meer Parmazaanse kaas erover strooien maar dan is de kaas balans weg.
Over de 2e pizza hebben we wat zeezout en peper gestrooid.
Aan de 3e pizza hebben we wat in reepjes gesneden Yorkham toegevoegd.
Als je deze pizza eet als maatijd dan had no 3 onze voorkeur.
Pizza 2, maar dan moet je er maar eentje maken en in stukken snijden zou ook een heel lekker voorgerechtje kunnen zijn.
Bak dan van de rest van het deeg een focaccia broodje.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten + rijzen deeg
book : Kookboek: Pizza om thuis te maken
print : Afdrukken