Pizza deeg volgens Ooni

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pizza deeg volgens Ooni

Ingredienten

607 gram Type 00 Pizza meel
364 gr water
18 gr zout
7 gr instant gist

Bereiding

Doe 2/3 van het water ( =242 gr) in een grote mengkom.
Verhit ½ van het water ( = 122 gr) in een en breng aan de kook, als het water kookt voeg dit kokende water toe aan het koude water. Zo creëer je de ultieme watertemperatuur om de gist te activeren.
Voeg het zout en de gist toe aan het water en meng.

Ik maak het deeg met een mixer, maar je kunt he tuiteraard ook met de hand mengen.

Plaats de deeghaak in je keukenmachine en doe de pizza meel in de mengkom. Zet de machine aan op de laagste stand en voeg langzaam het gist-zout-water toe aan het meel.
Als alles goed gemengd is, laat de keukenmachine dan 5-10 minuten draaien, tot het deeg stevig is en rekbaar.
Haal de mengbeker uit de keukenmachine en dek de mengbeker af met plastic huishoudfolie.
Laat het deeg op een warme plaats 1-2 uur rijzen.

Als het deeg is verdubbeld in hoeveelheid, verdeel het dan in 3-5 gelijke stukken, afhankelijk van de grote van de pizza’s die je wil gaan maken.
Plaats iedere deegbal in een aparte bak en dek deze af met plastic huishoudfolie en laat deze nog eens 20 minuten na rijzen of tot de hoeveelheid verdubbeld is.

Algemeen


persons : 3-5 stuks
time : 3 uur
book : Recept komt uit het boekje van onze Ooni Karu 12 pizzaoven
print : Afdrukken