Pizza calzone met tonijn

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Pizza calzone met tonijn

Ingredienten

Maak het deeg volgens dit recept en verdeel het deeg niet in 4 maar in 6 portie's.
Teveel deegbollen? Je kunt ze heel goed invriezen.

Deze hoeveelheid vulling is voor 2 pizza's calzone
1 blikje tonijn op olie
½ sjalotje, gesnipperd
2 theelepels kappertjes
¼ rode paprika
2 theelepels Italiaanse kruiden
40 gr mozzarela
zwarte peper, vers gemalen
zout
Italse kruiden
wat pittige p[aprikapoeder

1 eigeel

Bereiding

Maak het deeg volgens het aangegeven recept.

Maak de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd deze in hele kleine blokjes.
Maak de ui schoon en snijd deze zeer fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de paprika en ui de zachtjes aan.
Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen.

Maak het blikje tonijn open en giet de olie af, die wordt niet gebruikt.

Hak de kappertjes wat fijner.
Rul de tonijn los.
Voeg de gebakken paprika, gebakken ui , de kappertjes en de Italiaans kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Breng goed op smaak met versgemalen zwarte peper, zout, Italiaanse kruiden en wat pittig paprikapoeder.
Voeg de kaas toe en meng er goed doorheen.

Verdeel de hoeveelheid in 2 gelijke portie's.

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Leg de vulling op een helft van het deeg en vouw de andere helft eroverheen.
Druk de randen van het deeg goed aan.
Herhaal dit met de andere pizza.

Verwarm je oven voor op 230 Gr.C., het liefst met een pizzasteen erin.
Bestrijk de pizza calzone met losgeklopt eigeel.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in zo'n 12 minuten gaar, bruin en krokant.
Ieder oven is anders, het kan zijn dat de pizza nog iets langer moet, kijk tussen door even!

Wij bakken de pizza calzone op onze Big green egg, in een indirecte setting met een pizzasteen. Temperatuur 230 Gr.C tijd 12 minuten

Opmerking:
Onze voorkeur gaat uit naar licht voorgegaarde paprika. Daarom bak de paprika altijd aan, je kunt deze ook rauw toevoegen, de paprika wordt dan in je calzone alleen maar warm, de baktijd is te kort om de paprika echt te garen.


Algemeen


persons : 2 personen
time : 25 minuten + deeg maken
book : Eigen recept
print : Afdrukken